sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pikkupojat on jo isoja pikkupoikia!

Paimentamassa käyttin ja sekä Jake, että Pro mahtuivat mukaan. Hurautettiin sinne Hämeenlinnan kautta, sillä kävin ensin osallistumassa lammastalouden talouspienryhmään. Hyvä tehdä vähän kannattavuuslaskelmia. Ruokiksella koirien kanssa tein lenkin siinä lähistöllä. Sitten matka jatkui Somerolle ja hyvinpä nuo taas paimensivat.

Pro on yllättävän rauhallinen. Eihän se ole sellainen oikeasti ollenkaan! Agilityssä painaa menemään, kuin viitapiru. Paimennuksessa sen sijaan aina välillä mietin, että onko sillä ihan kiinnostus kohdallaan. Kyllä se paimentaa, mutta jotenkin tuntuu, että tekee sitä enemmänkin mun mieliksi vain. Osaa se laumaakin lukea, sillä varmistelee kyllä, ettei kukaan poikkea porukasta. No, saa nähdä mitä siitä tulee. Toisaalta se on minusta ihanan rauhallinen niiden kanssa. Hyvä setti saatiin tehtyä ja kuljetus ynnä pysähtyminen toimi hyvin.

Jaken kanssa jatkettiin poispäinajon opettelua. Nyt kun oli vähän pidempi tauko edellisestä paimennuskerrasta, niin ihan ekana lampailla oli sitä intoa taas vähän liikaa. Nauratti meikäläistä kovin, kun se sillain häntä ylhäällä kaarella lähti kiertämään lampaita ja vähän kröhäisin huomautusta asiasta, niin häntä tippui salamana alas ja keskittymistä tuli heti peliin. Pari kertaa näin jouduin tekemään ja sitten se jo muistikin miten lampaiden kanssa ollaan. Poispäin ajossa vielä meinaa kovasti lähteä kierrättämään, eikä ihan suoraan aja. No, treenaillaan!

Tällä hetkellä ajattelen, että Pron kanssa haluan toimia lampolassa, koska se on niin rauhallinen. Jake taas saa sitten painaa siellä laitumella laajemmissa tiloissa.

Jaken ilmoitin paimennuskokeeseen tähtäävälle kurssille, joka alkaa huhtikuussa.

Agilityakin on tehty! Meikäläisen nilkka-perhana vaan meinaa vihoitella. Valmennusryhmässä Markon opissa oltiin. Olin alkuun huolissani itsestäni, sillä jotenkin menomatkalla tuntui, että ihan sama vaikka joku muu menisi Jaken kanssa. Mutta kyllä se kipinä heti roihahti liekkeihin, kun sitten Jaken kanssa mentiin. Oli tosi kivat treenit ja hyviä pätkiä saatiin aikaiseksi. Isäntä tietty pääsi sen koko harjoituksen loppuun asti kevyesti, olikohan siinä jotain 36 estettä. Itse tutustuin alkuun vain numeroon 20 asti, koska ajattelin, ettei me sinne asti edes tulla pääsemään. Ja mitä vielä! Me päästiin monta estettä yli sen!  Nyt kisakalenteria tutkimaan, ihan alkoi innostuttamaan!

Jake muuten täytti 5 vuotta 4.3. vähän meni pitkäksi, ennen kuin tajusin. Sekoitin nimittäin Jollyn synttärit tähän ja muistin, että vasta 15. päivä... Pro täytti 4 vuotta. Voe... pikkupojat on jo isoja pikkupoikia.

Jostapa tulikin mieleeni, että Pron pentujen treffitkin tässä oli. Siellä oli monta pentua, oliskohan ollut 6. Kaikki eivät päässeet paikalle sillä kertaa. Takkulassa oltiin ja isäntä pennuille hyppytekniikkaa teetti. Nekin epelit on jo vuoden ikäisiä. Näin noiden pentutreffeillä olleiden pentujen lisäksi sitten seuraavana viikonloppuna meidän omissa kisoissa vielä yhden pennuista, Jaren. Se oli oikein komean näköinen!

Ja tänään lenkillä tein hienon huomion: metsässä ei ole enää lunta -> jälkikausi avaukseen!


Metsä on lumeton!


Ei kommentteja: