torstai 11. kesäkuuta 2015

Paimennus on pop!

Onhan se aika vierähtänyt sitten viime päivityksen! Kaikkea on tehty, ei vain ole huvittanut raportoida tekemisistä. Pääasiassa tätä tietty omaksi päväkirjaksi pidän. Ja hyvä muistinvara onkin, kun tässä iässä välillä lukee ihan uusina asioina jotain vanhoja blogi-postauksia :). Se on se muisti semmoinen veijari ja joskus on ihan hyväkin, että se on huono.

No mutta siis kisoissa käytiin Jaketin kanssa toukokuussa pariin otteeseen, ei mainittavaa menestystä, paitsi että oli himputin kivaa noin muutoin. JJ on ollut kisaturistina ja se kyllä nauttii noissa tapahtumissa patsastelua! On kuin kala vedessä.

Paimennukseen on taas panostettu. Meillä oli Lehtiön Anjan koulutus tuossa toukokuun alkupuolella ja kyllä olikin hyvä! Tajusin (ta ainakin luulen tajunneeni...) monta oleellista asiaa tästä aiheesta. Sen jälkeen onkin ollut ihan erilaista treenata. Eli ollaan Jaken, Pron, Kasin ja JJ:n kanssa treenailtu eri asioita. Ja nöyränä takaisin perusjuttuihin tietty on palattu. Näinhän se aina menee, oikotietä ei vaan ole! Kasi ja JJ nyt tietty edelleen vain pyörähtävät tutustumassa lampaisiin ja pitämässä kivaa. Sen lisäksi olen päässyt treenaamaan lainakoiria Vesaa ja Tykkiä, molemmat bc:tä. Oli aivan huippua!

Koirat on tietysti päässeet hommiin ja eritoten toukokuussa oli joka päivä lampaiden laitumelle siirtoa ja illalla taas takaisin lampolaan. Oli monta vapaaehtoista aina tulossa kaveriksi tähän hommaan!

Päästiin mukaan paimennuksen NextStep-koulutukseen, jota pitävät Lehtiön Anja ja Erosen Minna. Sanoisin, että oppia tulee oikein roppakaupalla! Kunhan vaan taas pystyisi käsittelemään kaiken sen tietotulvan ja tuomaan käytäntöön asti.

JJ:n ja Kasin kanssa on treenattu myös agi-alkeisjuttuja, kuten sylkkäri- ja poispäin-käännös kuvioita, putkea ja ohjauksen kautta palkalle menoa. Mukavaa oli, kun tuossa treenihallilla käydessämme lelu voitti namin JJ:n silmissä. Leikittiin koirien kanssa yhtäaikaa isännän kanssa, eli häiriötä riitti. Kyllä ne molemmat välillä käväisivät toisen luona, mutta pääsääntöisesti pysyivät siellä missä pitikin.

Apua, tämä kuva on toukokuun puolivälin paikkeilta ja JJ näyttää ihan kääpiöltä nykyiseen verrattuna!

Jake siirtämässä lampaita laitumelle.

Ei kommentteja: