torstai 27. syyskuuta 2012

26.9. Käytiin ProCaniksella Mouhijärvellä treenaamassa. Eka otettiin 26 esteen harjoitus kisanomaisesti ja se piti mennä loppuun virheistä huolimatta. Ja antaa positiivista palautetta itselleen. Meillähän tapahtui radalla kaikkea :). Mutta alku oli hyvä, vähän jänskätti se. Tein sylivekki-pyöritys - toimi loistavasti! Päällejuoksut toimivat myös hyvin ja pystyin hyvin jatkamaan virheistä huolimatta. Sen sijaan huomasin muutamaan otteeseen olevani väärässä kohdassa ohjaamassa... se on inha tunne! Ai niin! Ja ajattelin linjoja ohjausta suunnitellessani!!! Jes :)

Sitten käytiin rata läpi porukalla ja viilattiin ohjauksia. Teinkin pari muutosta siihen ja sitten uudestaan. Toimi oikein kivasti! Vaihdoin yhden päällejuoksun twistiin - hyvä! Ja sitten paransin ajoitustani ja tein ennakoivan valssin. Tämän olin kyllä suunnitellut alunperinkin, mutta toteutus oli jotain ihan muuta. Nyt sain onnistumaan ja hyvin menikin. Saatiin oikein hyvää pätkää aikaiseksi.

Lisäksi minun piti ohjata "jäykällä katseella" :D Tähän oikein paneuduin ja oikein mollotin silmät lautasina Jakea, suorastaa hypnotisoin sitä. Sehän toimi! Eli tuli katsottua koiraa :P.

24.9. Viikkotreeneissä. Kolmenlaista harjoitusta tehtiin ja otettiin siinä yhteydessä myös viime kerralla huomattu kontaktihärö. Eli että kun menee seuraavalle esteelle ohjausasentoon, niin sieltäpä luikahdetaan ilman lupaa pois. Ekassa harjoituksessa oli pieni hyppykuvio ja A. Saatiin ihan hyviä onnistumisia. Jaken ja Pron eron huomasi näissä taas hyvin. Tein persjättömäisen ohjauksen yhdelle esteelle :D. Kai tuollekin nimi on, mutta en nyt just muista. Jakella toimi oikein loistavasti, mutta Prolle se tarvitsi tehdä huomattavasti aikaisemmin, taikka tuli esteen ohitus. Ennakoiva valssi, jonka jälkeen piti tulla kahden lähekkäin olevan esteen jälkeen A:lle toimi Jakella hyvin, Pro sen sijaan herkästi hyppäsi jomman kumman hypyn. Pro pysyi paremmin kontaktilla ohjaushämyjä tehdessä. Itse asiassa oikein hyvin. Jaketti sen sijaan livisteli.

Toisessa harjoituksessa oli yksinkertaiselta vaikuttava kuvio, jossa puomi ja kaksi rinnakkaista hyppyä sen jälkeen. Siihen piti tehdä valssi ja sepä oli vaikeaa! Kun piti ajoittaa se oikein, ettei koira tullut välistä, rimat tippuneet tai väärää linjaa takaisin puomille mennessä. Huhhuijaa!

Kolmas treeni oli keppi-treeni. Tehtiin siinä huomio... Meidän kepithän on joka toinen valkoinen ja joka toinen vaaleansininen. Oli hämärä, joten näkyvyys vähän heikko. Jake pujotteli huonosti jättäen lähes säännöllisesti vaaleansiniset kepit väliin. Vaihdettiin kaikki kepit valkoisiksi, eikä mitään ongelmaa pujottelussa! Nyt täytyy käydä tuon pojun näkö tarkastamassa... Silmäpeilaus tehtiin silloin, kun lonkat kuvattiin, mutta siitä on jo kohta pari vuotta.

Ei kommentteja: