maanantai 22. syyskuuta 2014

Hei, me ollaan treenattu!

Mehän ollaan treenattu! Käytiin agi-treeneissä tekemässä putki-kontakti erottelua. Lähtökohtaisesti oma odotusarvo oli, että tämä on taas Jakelle uusi juttu, vaikka tätä on harjoiteltu monta kertaa. Kuitenkin joka treeneissä se on ollut ihan kuin uusi juttu taas kerran... No, tällä kertaa Jake yllätti oikein positiivisesti ja hommahan oli ihan klaari jo heti. Hienosti haki kontaktin erittäin vaikeassakin harjoituksessa. Oli aivan mahtava fiilis treenien jälkeen - kivaa treenata!

Sitten oli Elinan koulutus ja siinäkin oikein, oikein hienoja pätkiä saatiin aikaan. Yhtä välistävetoa tankattiin monta kertaa, kun meikäläisen kroppa ei toiminut siinä ollenkaan. Tai siis että toistuvasti unohdin ohjata niin, kuin olin tarkoittanut ja pyhästi päättänyt. Tää on just niin tätä! Varmaan tuttu juttu aika monelle :) Eli kun sitten viimein sain jotenkin tehtyä sen mitä piti, niin toimihan se Jake hienosti. Niinhän se menee, kuin ohjaakin. Jalan käyttöä muisteltiin monesti treenin aikana ja se tuli tarpeeseen, kun tauon aikana se on taas unohtunut. Todettiin, että Jake tarvitsee sivu-irtoamis-treenejä. Sen lisäksi saatiin kaikki läksyksi treenata välistävetoja niin, että 5 estettä menee heittämällä... huhhuh! No mutta sitten treenataan.

Lampaiden koirauttamisen olen aloittanut. On ollut erittäin mielenkiintoista nähdä miten tuollaiset lampaat toimii, joita ei ole ennen paimennettu. Tosi päällekäyviä ovat sinänsä. Pro onkin yllättäen tuossa hommassa loistopoika. Se kun ei hätkähdä. Sen kanssa lampaat liikkuivat jo hyvinkin. Jakea pitää vähän kannustaa. Tosi hienot kaaret tekee näillä lampailla. Pikku hiljaa, pikku hiljaa. Vanhuksia lampaat väistävät heti. Tosin niiden kanssa ei siis ole lampailla käyty, mutta tuossa aidan takana kun tulevat kohti, niin lampaat poistuvat liukkaasti aidalta poispäin. Tällä viikolla pitäisi jo vähän ihan työkoiran hommat onnistua, sillä matolääkkeet pitää antaa ja sitä varten lampaat täytyy ajaa pyöröaitaukseen. Mielenkiintoista!



Lampaat pitää yleensä välimatkan Jollyyn ja Lakiin



Harvinainen tilanne, että uskalsivat tulla aidan viereen Jollya haistelemaan (ensimmäinen laatuaan)

Ei kommentteja: