keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäslammas on parasta paimennettuna!





1.4. Käytiin katsomassa Pron pentuja Kankaanpäässä. Voi mitä nöösejä :) Ja aikamoisia seikkailijoita jo, todella reippaita ja avoimia tapauksia. Ne olivat 4 vkon ikäisiä vasta ja meno oli jo melkoista. Meikä ihastui yhteen musta-valkoiseen narttuun, joka kyllä erehdyttävästi muistutti bortsun-pentua :). En kyllä ottanut yhtään kuvaa, höh!

31.3. No nythän me korkattiin kisakausi tälle vuodelle :). Seinäjoella oltiin uutukaisessa hallissa kisailemassa. Eka startti oli ihan ok, mentiin vaan väärään päähän putkeen, kun aloitin vedon liian myöhään. Vähän harmittaa, kun mietin rataantutustumisessa, että siihen kyllä voisi vaikka valssin... mutta kun kukaan muu ei tehnyt... Voi mikä mamis olinkaan! Niin, kyllähän siinä kepit ensin mentiin ohi, kun sinne käännyttiin pussista suoraan. Ei se jake kerennyt koko keppejä huomaamaankaan. Lisäksi yksi rima tuli alas.

Toka startti oli ajoittain kanssa ihan hyvä, tein vain tyhmiä mokia kontakteille ohjaamisessa, kun en ohjannut :) Puomi nyt oli ihan suoraan edessä (alku oli hyppy-hyppy-puomi ihan suorassa linjassa), niin siitä sit vaan kipaisin eteenpäin Jake vierellä, eikä suinkaan puomilla. Myös keinusta mentiin ohi, kun vähän jänskäsin sitä vauhtia, kun putkesta siihen tultiin ja koitin jarruttaa vähän menoa ennen keinua. Lopputuloksena siis tultiin keinustakin ohi. Hylky tuli kepeillä, kun yksi keppiväli jäi pujottelematta. Mutta tosiaan paljon hyviä pätkiä mahtui radalle. Jäi ihan hyvä fiilis kyllä näistä.

Isäntä starttasi Pron kanssa ja ihan hyvät radat teki. Eka oli tosin hyl, kun A:n sijasta Pro pujahti putkeen. Tokassa startissa pari rimaa tuli alas, mutta sujuva rata oli muutoin. Ei huono näin pitkän tauon jälkeen



30.3. Käväistiin nopeat pienet treenit tekemässä Takkulassa. Semmoiset hyvänmielen treenit, seuraavan päivän kisoja ajatelleen. Keskityin Jaken kanssa kepeille menoon eri vauhdeissa ja eri esteiden kautta. Oikein hyvin meni ja kiva fiilis jäi!

29.3. Mentiin Kausalaan paimentamaan Hilun oppiin. Olinpas vähän hukassa näin pitkän tauon jälkeen :) Luin vielä blogiakin ennen tuota käyntiä, että muistaisin mihin oikein jäätiin viime syksynä. Oltiin maneesissa, johon rakennettiin siirrettävistä aidoista pyröröaitaus. Pron kanssa mentiin ensin lampaita katsomaan. Aloitettiin ihan siten, että kävelin ja annoin jotain käskyjä siinä lampaiden pyöriessä ympärillä. Sitten koira irti ja kokoamaan lampaita. Noh, en Pron osalta enää kuitenkaan ihan muistanut, miten alussa se kuitenkin vielä on. Annoin pari topakampaa komennusta, kun pyöri niin lähellä siinä lampaita. Lisäksi osoitin sitä koko ajan kepillä, eli painostin siten. Pro parka vähän epävarmistui, eikä oikein tiennyt mitä sitten tekisi, että oikein menisi. Pro kun haluaa aina tehdä oikein. Sittenpä muistinkin, että sillehän vielä haettiin varmuutta lampaiden kanssa ja vain positiivisella palautteella tätä tehtiin syksyllä. Otettiin uudestaan ilman painostusta kepillä tai topakammilla käskyillä. Hyvinhän se lähti menemään! Tokalla kierroksella saatiin jo pientä kuljetustakin aikaiseksi. Pro on kyllä niin nätisti lampaiden kanssa! Ei ole arka, mutta ei millään tavalla höyrähdä ja lampaat liikkuivat oikein hyvin.

Jakesta muistin jo enemmän. Sille jäi päälle se höyryäminen ja lammaspakan "räjäyttely" kauempaa haettaessa. Aloitettiin samalla tavalla, kuin Pron kanssa ja nyt kyllä sain olla topakampi. Jake tekee kaarta lampaiden ympärillä oikein mainiolla etäisyydellä ja suuntakäskyt toimivat oikein hyvin. Eka kiekka oli muuten hyvä, mutta itse oli taas muistelua miten siellä lampaiden seassa kannattaa liikehtiä :). Tokalla kiekalla otettiin niin ikään kuljetusta sen mitä pyöröaitauksessa mahtui tekemään ja oikein hyvinhän se meni. Kekkasin samalla oivan keinon varmistaa, että tiedän missä lambit menee, kun ei aina ehdi katsomaan - pidän yhdestä lampaasta kiinni, tai siis kättä siinä selän päällä :P. Sain kyllä palautetta hassusta asennostani. Nyt onnistuin tiukasti komentamaan Jakea tilanteessa, jossa se oli maassa ja tulin lampailta koiran luokse siirtääkseni sen eri kohtaan. Jakelle on tullut ikävä tapa sen luullessa, että tämä leikki loppuu nyt, höyrähtää ja lähteä räkyttämään lampaille. Nyt ehdin ottaa pannasta kiinni ja karjahtaa sopivasti. Sitten vaan siirryttiin eri kohtaan ja jatkettiin. Lähetyksen kaarelle menivät hyvin, tosin matka oli tietysti pieni. Seuraavaksi pitää päästä puuttumaan siihen, että pidemmillä lähetyksillä se ei leikkaa liian aikaisin kaarelta lampaiden sekaan ja räjäytä sitä pakkaa. Olipas tosi mukavaa meillä! Seuraavan kerran mennään helatorstaina, jes!





28.3. Jolly kävi Jepulla hierottavana ja kovin tyttö-parka selkäänsä aristi :( Nyt pitää pikaisesti sinne akupunktioon varata aika!

Ei kommentteja: