tiistai 23. huhtikuuta 2013

Elämä jatkuu

21.4. Tällä kertaa päästiin Elinan treeneihin Äetsään. Oikein mukavaa! Jake yllätti minut etenemällä aikas hyvin! Saatiin myös Elinalta läksyksi treenata hypyille tarjoamista... Höh, kaikki sanoo noin :) Ollaan me sitä treenattukkin... Mutta lisää tarvitaan! Nyt saatiin vähän erilainen tapa tehdä sitä. Itse asiassa pentuna tuli noin tehtyä, mutta ei sittemmin. Oikein hyvä treeni!

20.4. Takut valmennusryhmä ProCaniksella. Tällä kertaa Maria oli valmentamassa. Aluksi mielenkiintoinen luento koiran ja ohjaaja suhteesta ja sen rakentamisesta arkielämässä. Täytyypi taas pohtia. Sitten keskityttiin kontakteihin. Kopioin tähän Marian kirjoittaman palautteen treeneistämme:

1. kohta koskee keinua joka tehtiin kutsuna, 2. kohta puomilla taaksejäänti (puoleen väliin) 3. kohta puomilla vedätys ja liikehäiriöt, 4. kohta A:lla päällejuoksu.
Jake:

1. Tulee keinun ohi, asteittain totuttamista että voit olla missä vain. Sama kannattaa harjoitella kaikilla kontaktiesteillä, paljon mahdollista että sama ongelma esiintyy myös muilla kontakteilla.

2. Melko hyvä! Vähän sivuun, saattaisi korjaantua jopa ihan vain sillä että pitää paljon valmis palkkaa tuollaisissa tilanteissa ja suht nopeita vapatuksia palkalle ja/tai heittämällä lelu heti (apparin tai ohj. toimesta kontaktin eteen) kun koira on tuonut etujalat maahan ja nopea vapautus palkalle (palkan suunta muokkaa käytöstä).

3. Lähtee liikkeeseen mukaan. Kunnon häiriötreeniä, sitä että juostaa ihan "raivopäänä" oikeasti täysillä ja katsomatta koiraan ohi, aitoja ohjausliikkeitä häiriöksi. Virheen tapahtuessa kontaktille takaisin passitus ja uudestaan häiriöitä kun pysyy siellä --> vapautus ja ei palkkaa. Palkka vasta kun tekee kerrasta oikein.

4. Lähtee liikkeeseen. Sama juttu kuin edellisessä kohdassa, kunnon provosoivaa liikehäiriötä treeneihin.

Muuta: Ohjaajan kävelyn estäminen ja maaninen kyttääminen pois --> kiihdyttää itseensä huonoon mielentilaan, ruokkii lähdössä näkyvää kyttäystä ja omaan maailman vajoamista, lisää myös ohjaajan kyttäystä radalla.
 Menin myös Pron kanssa isännän ollessa flunssassa. Tässä Pron palaute Marialta:

Pro

1. Juoksee ohi. Parin toiston myötä ok. Lisää samankaltaista treeniä.

2. Ok :). Vapautus kun koiran katse eteenpäin.

3. Ok :)

4. Lähtee liikkeeseen. Virheen jälkeen pitäisi välttää kaikki käytös mikä toimii vahvistaana --> rauhallinen ei ja pysäyttää koira ja pitä ä totaalisesti paikalla kaksi käsin. Myös pää paikalla. Riittävän kauan, kaulapannasta talutus takaisin lähtöön. Ei kontaktia koiraan. Putki-kontaktierottelua.

14.4. Pron vuoro isännän kanssa kirmata kisaradoilla. Ne olikin melkoiset mega-kisat, kun pelkästään maxeissa yhdessä startissa lähtijöitä oli n. 90... Itse toimin ketynä ja lenkittelin koiria vuoron perään, Prota tietysti eniten. Laskin, että päivän aikana tuli se 10 km taaperrettua.

13.4. Tamskin kisoissa Jaken kanssa kolmen startin verran. Eka startti oli aika kamala ja siinä Jaketti suuttui minulle ja keskittyi haukkumaan lyttyyn kesken rada :). Toka rata oli kohtuullinen, siinä otettiin kielto kepeiltä (hitsi, kun mua ne niin pelottaa tuolla radalla, että sössin ne ihan itse), muurinpalikat ja kielto taisi vielä tulla yhdeltä hypyltä. Kolmas rata oli taas liikaa Jakelle ja se oli melkoista kaahotusta. Sujuvaa etenemistä kyllä, mutta rimat kaulassa. Niitä vissiin tippui enemmän, kuin jäi paikalleen... Mutta! Sillä radalla kepit onnistui -jeeee!!!!

7.4. Tänä päivänä oli tarkoitus mennä Janakkalaan kisoihin, mutta unohdin sitten ilmoittautua. Eipä pöllömpi vaihtoehto ollut lähteä ProCanikselle Markon oppiin! Oli ihan huippua taas. Tykkään niin kovin tuosta koulutuksesta! Putki-puomi erottelun opettelun tarve nousi jälleen esiin...

6.4. Agisähly-turnauksessa perinteisesti runkosarja pelaamassa ja sitten syömään :). Tällä kertaa olin ainoa seuramme edustaja Tampereen Tiikereiden, eli Tattien riveissä. Vähän harmitti kyllä moinen! Onneksi sentään Maija pyörähti katsomassa mittelöitä, kun oli siinä lähellä kisaamassa.

Ei kommentteja: