torstai 16. toukokuuta 2013

Uloooosss!!!

6.5. Oijoi, päästiin aloittamaan ulkotreeni-kausi! Voi miten nannaa :) Tanja oli suunnitellut meillä treenit tällä kertaa. Meillä on tämmöinen kiertävä systeemi treeniporukan kanssa, kun se Minnan kutale sinne pohjosiin lähti! Toivo vielä elää, että tulis takaisin...

Treeni sisälsi pituuden suorittamista moneen suuntaan siltä edeten. Takaaleikkausta hiukkasen jouduttiin tankkaamaa, samoiten kuin sylivekki-persjättöä. Tosi kiva oli noita treenata, kun harvemmin on tullut... Sen lisäksi tehtiin semmoinen pieni oikein kiva radanpätkä, jossa olikin sitten tekemistä meillä. Sivuirroitus sujui alkuun hyvin, mutta sitten alkoi tökkimään ja meikäkin meinasi alkaa hiiltymään siinä. Onneksi saatiin taas onnistumaan ja edettiin. Huomasin itsellä höyrähtämisen ihan turhassa kohdassa. Luulin, että siinä tulee kiire, mutta siinähän pitikin oikeasti odottaa viikko koiraa putkesta... Takaaleikkauksen onnistuminen renkaalla lämmitti mieltä. Vähän rämmittiin tuo radanpätkä, mutta hyvää harjoitusta tuli!

9.5. Hurautettiin Hilun luokse Kausalaan paimentamaan. Olipas taas niiiiiin kivaa!!! Jake, Pro ja Jolly-tyttönenkin pääsivät paimentamaan. Eka otettiin ihan kokoamista ja pientä kuljetusta. Meni ihan hienosti. Toisella kiekalla otettiinkin karsinasta hakua ja karsinaan vientiä. Tuota ei olla ennen treenattukaan. Jake meni aivan mahottoman hienosti! No, ehkä vähän rauhallisemmin olisi siellä karsinassa voinut käyttäytyä... Pro meni vähän hämilleen täst äuudesta jutusta. Se on edelleen vähän jänskättyneen oloinen ylipäänsä. Menee kyllä sitä kokoamista ja kuljetusta ihan jees. Mutta kun poika haluaa niin kovin tehdä oikein ja sitten varmistelee koko ajan, että "meneehän se näin". Jollyn kanssa paimennettiin vain eka kiekka mielenvirkistykseski. Osasin olla sen kanssa tosi rennosti ja olipa meillä hauskaa :) Jolly taas suuttui paimennuskepille jossain vaiheessa ja yritti listiä sen :D.


Hilulla oli 2 päivää vanhoja ankanpoikasia, vinkeitä otuksia!


 Kyllä tuolla oikeasti tapahtuu jotain, vaikka mitään ei näy :)


Jake odottaa malttamattomana vuoroaan


 Odotusajalla oli aikaa kuvailla hauskaa kukko-parvea. En ole tiennyt, että kukkojakin voi olla monta samassa porukassa. Kaikkea sitä tuolla maalla oppii!


Paimennuksen lopuksi lambit päästettiin kirmaamaan vapauteen. :)


11.5. Hee, kisattiin omissa kisoissa! Viimeksi vuosi sitten. Silloin saatiinkin toisella radalla 45 virhepistettä + yliaikaa :D Se on meikäläisen enkka-tulos ikinä! No, nyt oli meininki ihan toinen! Meidän vireenhallinta-harjoitukset on alkaneet purra -zumba-dumba-jaba-daba-doo!!! Eka rata oli tosi hyvä. Siinä tuli kuitenkin ihan kolmanneksi viimeisellä putkellä pieni ja nopea kielto, joista ei aina 1-luokassa edes tuomita... Mutta nyt oli tuomari julmalla päällä ja vitonen napsahti. No, siitä viis, sillä rata oli aivan huippuhyvän tuntuinen! Siis se vire molemmilla meillä. Se oli ihanaa. Toka rata oli myös oikein hyvä-vireinen, siinä tein helpossa estekaarteessa kuitenkin rintamasuunnan liian aikaisen muutoksen ja koira pois esteeltä - pöh. Yksi rima tuli myös alas. Viimeinen rata oli sitten ohjaajalle liikaa. Mentiin siinä yksi este sujuvasti ohi ja otettiin hylky siitä. Jatkoin kuitenkin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Se töksö tuli sitten kohdassa, jossa jotenkin keskityin aivan täysin juoksemaan esteelle, josta oli 90-käännös puomille. En sitten ajatellut sen esteen jälkeistä elämää ollenkaan. Jake olisi jopa sen jotenkuten sitten mennytkin, mutta minulta meni pasmat aivan sekaisin ja Jake tuli puomilta pois. Sitten se alkoi sättimään minua siellä taas :) Ja ihan syystä.

A-rata
B-rata
C-rata *sensuroitu* :)

15.5. Isäntä otti Jaketin lainaan ja meni Forssaan kisaamaan sen kanssa. Olin vähän kahdenlaisilla fiiliksillä, kun toisaalta se on kiva ja toisaalta pelkäsin sieltä tulevan nollia :) Ku mähän ne haluun tehä! No, pelko pois, sillä Forssassa on _hyvin_jännittävä_rengas. Se oli ollut molemmilla radoilla, eikä Jake ymmärrä sitä esteeksi ollenkaan. Ekalla radalla oli juossut ali! Tokalla radalla vaan ohi. Muistinkin sitten, että vuosi sitten siellä käydessäni oli sama ongelma kyseisen renkaan kohdalla. Jake, jolla ei mitään rengasongelmaa todellakaan ole... Tuo Forssan rengas vaan on niin erilainen. Se on joku autonrengas tms. Pääsisipä treenaamaan sellaista!

16.5. Koirat olivat päässeet isännän kanssa mökille matonpesuun. Arvatenkin siellä on viiletetty taas tuhatta ja sataa :)

Ei kommentteja: