sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Rengas ja lammaskatras räjähti, mutta edistyneesti.

Tiistaina suunnattiin nokka kohti Someroa taasen ja kyydissä Jaken lisäksi Pro. Jaken kanssa jatkettiin hakukaaren treenaamista, että saataisiin matkaa lisää hakuihin. Ihan hyviä hakuja tuli jo. Pro yllätti olemalla oikein pätevä! Sen kanssa siis keskityttiin siihen, että osaisi lukea lampaita ja pitäisi niitä kasassa itsenäisesti. No niinhän tuo teki vallan kätevästi! Kaareen saatiin vähän lisää etäisyyttä myös. Oikein hyvä treeni.

Lauantaina sitten lähdettiin Maijan ja Riimin kanssa porukalla Janakkalaan kisailemaan. Siellä oli oikein mini-kisat, kun oli niin vähän osallistujia. Riimi starttasi eka ykkösissä ja tosi hyvät radat olivat ja hienoa menoa! Harmittava yksi herpaantuminen molemmilla radoilla johtivat väärälle esteelle. Jaketin kanssa sitten kakkosissa startattiin. Eka rata meni oikke hyvin, joskin Jake lähti A:lta ilman lupaa ja tuli vähän kiire, jonka seurauksena yksi rima tipahti. Muuten olikin ihan puhdasta menoa. Se rata sitten voitettiinkin. Tokalla radalla taas meikäläisellä tuli pieni black-out yhdessä kohdassa, kun yhtäkkiä en ollutkaan enää varma pitikö mennä keinulle vai sittenkin muurille. Siinä sitten olin pysähtyneenä ja jotain tehdäkseni tarjoilin keinua Jakelle. Sinnehän se meni ja saman tien palautui meikäläisenkin muisti, oikein oltiin menossa. Keinun jälkeinen rengas kuitenkin räjäytettiin siihen malliin, että hylky napsahti siitä. Säikähdin vähän ja koitin siinä samalla katsoa, että kävikö Jakelle mitään. Ohjaus oli semmoista hidastettua, mutta oikeaa rataa silti mentiin. Hyvin meni loppu.








Eka rata


Toka rata

Nää oli nyt meidän ekat kokonaiset kakkosten kisat. Olipa mukavoo ja radat oli kivoja.

Sunnuntaina hurautettiin taas Somerolle paimentamaan. Jaketin kisaamaan tähtäävä kurssi jatkui. Treenattiin eka parityönä Arttu-koiran kanssa ja haettiin lampaita toisiltamme. Toi on kyllä tosi kiva treeni! Koitettiin niin, että koira kiertäisi lampaat hakiessaan myös tolppa-koiran ohjaajineen. Sepä olikin Jaketille jännä paikka, ei meinannut uskaltaa mennä. Jake myös kuumeni tässä treenissä vähän enempi. Kerran se pärähti keskelle lammaspakkaa ja kun topakasti komensin maahan, se putosi niille jalansijoilleen ja lampaat vaan räjähtivät joka suuntaan... No, se erotteli ne :). Tokalla kerralla otettiin poispäin ajoa ja nyt Jake meni ekaa kertaa aivan eri ilmeellä, kuin ikinä ennen! Vaude, se oli oikeasti hommissa ja katsoi lampaita. Tähän astihan se on ollut hämillään ja koko ajan minulta "kysellyt", että mitäs nyt. Tässä myös lampaat meinasivat karata, mutta Jakehan haki ne aika kaukaa itse - oo! Edistymistä on tapahtunut. Olenpa iloinen!




Komea keli oli paimentaa, joskin vähän kylmä.

Isäntä oli Pron kanssa Seinäjoella kisaamassa, kun me paimennettiin. Kotiintuomisina heillä oli 0 (jee!), 5 ja hyl. Hyviä ratoja oli ollut. On ne taitava pari.

Ei kommentteja: