torstai 16. elokuuta 2012

Lambeja, lambeja!

16.8.

Käytiin Jepun luona kylässä ja paimennettiin Jaken ja Pron kanssa. Olipas kivaa! Viime kerrasta onkin hurahtanut jo kuukausi... Ihan liian kauan. Jake oli tapansa mukaan alussa ihan liian innokas, haukkui ja säntäili ja kaikkee. Pari kierrosta otettiin siinä, eikä oikein semmoista kauhean hyvää paimentamista kyllä ollut. Uutena ilmiönä Jakella ilmeni lampaiden jahtaamista, hyi! Silloin, kun se oli kauempana minusta hakemassa niitä, niin suih vaan lauman keskelle ja jahtausta - ei hyvä ollenkaan. Tokalla kiekalla otettiin ajamisharjoitusta siten, että Jake oli minun vierelläni ja "aja"-"maahan" toistoa. Alkoi päästä jyvälle ja näytti ihan itsekin tykkäävän, kun ymmärsi mitä siltä haluttiin. Niin, se maahan-meno, joka viime paimennuskerralla jotenkin meni ihan hajalle, oli edelleen hajalla. Ei maahan meinannut mennä sitten millään. Saatiin nyt joku kohtuullinen pätkä ja lopetettiin siihen.

Pro pääsi kanssa paimentamaan ja nythän sillä oli intoa jo paljon enenmmän, kuin viime kerralla. Sen kanssa vielä totutellaan meininkiin ja koitetaan päästä hyvää fiilikseen lampailla. Ihan hyvältä jo näytti sen suhteen! Hyvä Pro!

Kahvittelun jälkeen mentiin vielä Jaken kanssa kolmannen kerran käymään ja sitä ajamista harjoiteltiin edelleen, kuitenkin siten, että lampaat oli välissä. Kävin nyt korjaamassa maahan-menoa siten, että kun ei tottelu tullut, niin marssin palauttamaan Jaken taaksepäin ja siihen maahan. Se selvästi paransi tilannetta. Nyt tuli ihan hyviäkin ajo-pätkiä, eikä meno ollut enää päätöntä. Mahtavaa! Kyllä oli kivaa :)

Kuvia löytyy täältä

Ei kommentteja: