torstai 23. elokuuta 2012

Kiva päivä

22.8.

Kiva päivä sisältää tietysti agilitya ja paimennusta! Eka mentiin agsaamaan Jaken ja Pron kanssa. Otin edelleen keppien aloitusta yhden portin avulla pelkästeen, A:n kautta ja hypyn kautta. Kun alkoi sujumaan, niin sitten toinenkin portti jo mukaan. Kulmaa myös vähän vaikeutettiin. Aika hyvin meni, jes! Lisäksi portti oli aika lähellä hyppyä ja A:ta, että Jaken oli pakko vähän jarruttaa siihen. Prolla vahvistettiin kontakteja ja hyvin meni.

Sitten lähdettiin paimentamaan. Otin Jaken, Pron ja Jollyn mukaan. Laki sai jäädä viettämään laatuaikaa isännän kanssa :). Paimentamassa oli muitakin, joten Jollyn kanssa ei paimennettu, kun aika olisi venynyt liian pitkäksi. Ekalla kiekalla Jake yllätti! Se meni ihan sairaan hyvin! Otettiin ajoa ja pikkupoikahan oli niin pätevä, niin pätevä! Maahan menotkin meni oikein mallikkaasti. Pron kanssa jatkettiin tutustumista ja sillain pehmeästi ja intoa lisäävästi. No, sillä vähän meni aivot narikkaan ja vain räjäytteli lammasparkoja. Jouduin lopettamaan sen touhun aika topakasti. Sitten rauhottui. Lambi-parat vaan pitivät Prota sen jälkeen ihan hirviönä ja juoksentelivat kaaaaukana meistä :). Saatiin me pari kierrosta lampaiden ympärikin tehtyä ihan hienosti. Pro väsähti kovasti tästä.

Tokalla kiekalla Jake ei ihan yhtä hyvin mennyt. Otettiin suuntia ja nyt maahan menot ei olleet niin hyviä, kuin ekalla kiekalla. Taitaa sillä heti mopo vähän keulia, kun on hienosti mennyt... Hienon haun kyllä teki (vrt. viime kerralla räjäytteli pakkaa.). Ihan kohtuu hyvin kuitenkin! Pro oli toisella kerralla huomattavasti rauhallisempi. Flint vähän autteli meitä aidan takaa, kun lampaat kirmasivat aina toiseen päähän aidan viereen... No, saatiin ainakin hyvää poispäinajoa :D.

Lopuksi lähdettiin porukalla lenkille. Kyllä niitä koiria riittikin... 11 koiraa oli mukana ja toinen mokoma oltais saatu lisää, jos oikein oltaisiin alettu keräilemään. Aluksi pientä pullistelua poikain kesken, mutta sitten tasoittui ja hienosti mentiin porukassa. Kyllä paimenkoirien kanssa on helppoa! Jolly nauttii täysin rinnoin tuollaisista lenkeistä, kun saa olla oikein queenina diivailla :)


Ei kommentteja: