sunnuntai 2. syyskuuta 2012

1.9.

Käväistiin Ylökkin kisoissa Jaken kanssa nykäisemässä. Täytyy mainita, että oli erittäin kivat radat tuomari tehnyt! Siis todella mukavan tuntuiset. Ekalla radalla tuli aivan käsittämättömän mahtava fiilis, kun Jake meni kepit kovasta vauhdista ihan oikein!!! Aivan käsittämätöntä :) Meinasin unohtaa jatkaa ohjaamista... No sitte sössäsin ihan itse yhden kohdan, kun tajusin liian syvälle putkelle ajautuessani, että en ehtisi tehdä sunnittelemaani valssia. - Ja tein sen silti :) Pöh ja hyh. No siitä vähän pasmat sekaisin molemmilla. Loppujen lopuksi Jake käväisi pituuden hyppäämässä, vaikkei pitänyt ja tuloksena hyl. Mutta aivan mahtavaa.

Toka rata oli sitten palautus maanpinnalle heti välittömästi... Ne kepit... nehän ei onnistuneet ollenkaan. Ei aloitus ekalla kerralla ja sen jälkeen joka ikinen kerta jäi joku keppiväli pujottelematta. Otin ne vissiin viisi kertaa uudestaan eikä vieläkään mennyt oikein, mutta en enää viitsinyt loppupäivää siinä viettää, joten jatkettiin vaan. Mutta en enää ohjannut kunnolla, kunhan huiskin (hyi minua!). 

30.8.

Oman seuran epiksiin menin. Ajattelin, että kisaan sekä Jaken, että Pron kanssa yhdet startit joko mölleissä tai kisaavissa ja olen sitten töissä loppuajan. Päätin sitten eka kisata ja sitten olla töissä, joten starttasin mölleissä. Rata oli kiva ja tietty möllitasoa, mutta oikein kivalta silti tuntui, kun ne meni ihan hyvin! Pron kanssa tehtiin 0 ja oltaisiin voitettu, mutta kun ei tietty mölleissä sijoituttu. Jakella tuli kaksi rimaa alas, toisena ollut takaa-hyppy ja viimeinen hyppy. Aika oli koko porukan nopein ja oltaisiin oltu neljänsiä tuolla tuloksella, edelleen jos oltaisi sijoituttu. Mukavaa oli! Isäntä haki koirat sitten pois jossain vaiheessa ja hyvä olikin, koska kisoissa oli väkeä kuin pipoa ja näin ollen kotiinlähtö vähän venähti.

29.8.

Menin Jepun ja Päivin mukana Juupajoelle katsomaan heidän paimennustreenejään. Ajatuksena oli kuikuilla, mikäli siellä olisi kisaratatreenit, kun siellä semmoinen kuitenkin on. No, ei ollut treenit sillä laitumella, mutta näin sitten miten kaukaa niitä lampaita pitää koiran oikeasti hakea... Ja se vissiin oli kuitenkin vielä aika läheltä. Huhhuh! Kyllä ne koirat menikin upeasti. Kävin kivan lenkin Jaken ja Pron kanssa aivan mahtavissa maisemissa siellä. Niin, paikka oli kuin paratiisi konsanaan! No sitten me Jaken kanssa päästiin kuitenkin vähän paimentamaan. Mua jännitti, kun tuo kouluttaja on niin professionaali. Tiesi Jaken isänkin ja äidin. Ensin koitin ihan pikkupikku hakua... No, into-Jake lähti saalistusvietillä liikenteeseen, eikä suinkaan millään paimennusajatuksella... Otettiin sitten ajo harjoitusta ja ihan hyvin se meni. Maahan käsky ei aluksi ollut niin vahva, kuin haluaisin. Kävin pari kertaa palauttamassa Jaken. Sitten tajusin huiskauttaa kädessäni olevalla hevospiiskalla käskyn jälkeen, jolloin sai sillä huiskaus-äänellä pontta. Jo alkoi käsky toimimaan!

Muutama kuva tuosta paratiisista:





27.8.

Viikko treenit. Menin sekä Jaken, että Pron kanssa. Tehtiin 3 pientä harjoitusta, joissa teemana oli muuri erilaisista kulmista tullessa. Meikäläisellä tuli jotenkin harmistus-fiilis kesken treenien, kun alkoi niin tuntumaan siltä, että en vaan ymmärrä mitä siellä oikein pitää tehdä... Koitin sitten oikein keskittyä siihen tekemiseen. Ihan hyviä suorituksia sieltä sitten taisi tulla ainakin joitakin.

26.8.

Jaketin kanssa päästiin Oreniuksen Jounin koulutukseen NPKH:lle. Kivaa! Harjoitus oli oikein mukava, joskin ensi alkuun kyllä olin sitä mieltä, että päästään taas ehkä kaksi estettä kerrallaan... Mutta mitä vielä! Siellähän saatiin hyviä pätkiä aikaiseksi! Joitain kohtia hinkattiin paremmiksi ja oli hyvä fiilis, kun kuitenkin pystyi sillain sujuvasti tekemään kaiken, ettei aikaa palanut semmoiseen turhaan möhelöintiin. Oikein hyvä fiilis jäi koulutuksesta. Kotona katselin sitten isännän videomateriaalia aiheesta ja se taas lahjomattomasti paljasti, kuinka myöhässä olin vähän niin kuin koko ajan. Sen lisäksi se ohjaava käsi ei vain millään pysy ohjauksessa, vaikka tähän olen koittanut kovin kiinnittää huomiota ja tuollakin... Mutta heti ne vain tipahtivat ja ohjaus oli semmoinen huiskaisu...

25.8.

Forssassa kisaamassa Jaketin kanssa. Isäntä samaan aikaan Porissa Pron kanssa. Tällain kun eri luokissa kisataan, niin eri kisoissakin joutuu näköjään käymään. Aikas usein kun on kolmoset eri päivinä, kuin ykköset. No niin, eli Forsassa Pilvenmäen raviradan maisemissa kisattiin. Pienet ja kivat kisat oli! Videota ei tältä kerralta saatu, kun toinen kisoissa ollut seurakaveri lähti radalle heti meidän perään. Positiivisia huomioita molemmista starteista oli se, että rimat ei roiskuneet, jes! Kepit meni möhellykseksi molemmilla radoilla, pöh! Eka rata oli hyppäri ja se meni hyllyksi juurikin siinä kohden, missä olisi pitänyt kepeille mennä. Sen sijaan putki, joka ei ollut millään tavalla houkuttimena, houkutti kuitenkin :) Sinne siis! Tokalta radalta saatiin tulos, joskin rengas - ihme kyllä oli vissiin niin erikoinen, että sen Jake kylmän viileästi ohitti. Piti palata kauhella haukulla ja väkkäräpyörimisellä takaisin. Kepit meni möhlöön myös ja näistä virheiden korjauksissa aikaa paloi niin paljon, että saatiin yliaikaakin! Ohhoh... No pidin myös kontaktilla sillain huolella. Vielä joku virhe mahtui joukkoon, joten ratavirheitä 15 ja se yliaika. Sen verran pienet kisat, että päästiin silti palkintopallille 3. sijalle, hihiii! Eka pokaali saa kunnia paikan kaapin hyllyltä :). Ai niin, myös semmoinen positiivinen huomio, että takaaleikkaukset alkoi menemään, vaikka ohjaukset oli kökköjä.

Ei kommentteja: