perjantai 8. elokuuta 2014

Saikku ohi!

Nyt alkaa Jaken saikku loppumaan. Tassu on yhtä hyvä kuin ennenkin :) Eka treeni oli tällä kertaa peltojälki. Tuotahan nyt olisi voinut tehdä jo paaaaljon aiemminkin, mutta kun en nyt oikein tajunnut, että meillähän on pellot, joilla tehdä sitäkin. Oon vaan ajatellut heinää ja lampaita peltojen kanssa. Hih, Sariannan piti asiasta huomauttaa, niin meikäkin tajusi. Jakelle ja Prolle siis tein peltojälkitreenit ja aloitin varovasti namiruuduilla, joita yhdisti pieni jäljen pätkä ja viimeisestä ruudusta sitten oli vähän pidempi jälki, joka päättyi namilaatikolle. Jakehan jäljesti ihan kotiovelta asti nenä maassa koko homman, välillä vaan pysähdyttiin laittamaan valjaat päälle. Tosi taitava oli. Prolla oli vähän enemmän haihattelua, mutta ei kovin pahasti. Sen kanssa on vähemmän tuota tehtykin, joten tuommoinen nenän maassa-pysymistreeni oli ihan paikallaan. Seuraavana päivänä Sarvis tuli Tekon kanssa kaveriksi. Teko oli pätevä pieni jälkikoiran alku, jolla nuoruuden into vielä jyllää :). Tein myös vanhemmille koirille jäljet. Niille tein nyt suoraan jäljet, Jollylle ehkä n. 150 m pitkän muutamilla käännöksillä ja Lakille vähän lyhyemmän. Vanhukset oli nyt kyllä aika hutiluksia. Jolly oli ehkä liian innoissaan ja hätäinen. Vasta viimeisen käännöksen jälkeen alkoi rauhoittumaan kunnolla seuraamaan jälkeä ja sitten se loppuikin... Laki taas oli ihan kuutamolla aluksi. Ja oikeastaan koko ajan :D Sille olisi pitänyt kyllä tehdä helpompi ja namiruutuja.

Sarvis otti meistä kuvia jäljellä:


Jolly on juuri rauhoittunut ajamaan kunnolla sitä jälkeä


Laki sentään lähti jäljestämään... jotain :)

Isäntä kävi tekemässä hyppytekniikkaa nuorisolle. Jake oli ollut aivan onnessaan! Hyvin oli mennyt. Tulevana viikonloppuna onkin sitten valmennustreenit. Otetaan ne hyvin hyvin pienissä pätkissä näin alkuun.

Seuraavalla viikolla mennään paimentamaan. Tällä kertaa tohon mun kouluun kuuluu paimennusopintoja! Kiva koulu :D Mennään Orivedelle. Täytyy kyllä myöntää, että ekat paimennustreenit saikun jälkeen olisin halunnut tehdä Marikan opissa, kun vähän jännittää pitkä tauko. Mutta näillä mennään nyt. Somerolle mennään sitten muistaakseni parin viikon päästä treenimään. Voi kuinka odotan sitä!


Battuja on käyty keräilemässä


Tänä aamuna poikettiin aamulenkillä heinäladossa ihmettelemässä

Ei kommentteja: