perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen, tuo pyhistä paras!

Pääsiäinen ei pettänyt odotuksia. Se suorastaan ylitti ne!

Perjantaina käväistiin Turussa kisaamassa Jaketin kanssa parin startin verran. Molemmilta radoilta tuli 10 vp, vaikka mielestäni olisi pitänyt antaa enemmän virheitä. Jälkimmäinen rata oli aika haastava ja siitä ei montaa tulosta tainnut tullakaan. Vaikeat kohdat selvitettiin hienosti, helpoissa kämmättiin - näinhän se aina menee! No mutta oli mahottoman mukavaa kisata ja Jaketin naamavärkki loisti onnesta. Se on sitä parasta antia! JJ ja Kasi olivat mukana tietty ja pääsivät taas kisapaikkaan tutustumaan, sekä uusiin ihmisiin.

Lauantaina tulikin väkeä kylään avattiin paimennuskausi, ihanaa! Vähän pölöpäisesti suunnittelin mistä lampaat paimennusaitaukseen vien ja Jaketin kanssa tietty. No mutta... Lampaat ekaa kertaa "vapaasti" ulkona talven jäljiltä ja Jaketti ekaa kertaa ulkona paimentamassa talven jäljiltä. Siinähän sitä soppaa oli ihan riittämiin! Saatiin me lopulta lambit sinne minne haluttiin, mutta hiki tuli meikäläiselle.

Kasi pääsi tutustumaan lampaisiin ekaa kertaa pyöröaitauksessa. Vähän oli poju hämillään, mutta äärettömän rauhallinen koko ajan - mahtavaa! Vähän kiinnostui lampaista, mutta ei arvannut vielä muuta tehdä. Se riittikin meille, muuta ei vielä haettukaan. Oltiin kylä ihan kohtuullisen kuraisia paimennusrupeaman jälkeen! Kasin ööö eno? tai jotain, eli Norris oli kyllä aika pätevä paimen! Toivottavasti Kasiin on tullut sitä myös. Pron kasvis ja siskolikka olivat myös paimentelemassa.
 
Avattiin myös grillikausi ja JJ sekä Kasi saivat ekaa kertaa elämässään maistaa grillattua makkaraa, kyllä oli muuten kilttejä ja tottelevaisia pentuja meillä! Mira ja J-M toivat myös tuliaisiksi koirille maksalaatikkoa. Oli juhla-ateria koirilla. Taisivat ajatella, että noi vois muuttaa meille, kun sellaisia herkkuja saavat. Oli kyllä huippu viikonloppu kaiken kaikkiaan!


Sitten maanantaina tuli Kasin veljet, Mahtis ja Juku kylään. Veljekset saivat leikkiä sydämensä kyllyydestä, otettiin hyppytekniikkaa ja käytiin taas lampailla. Tällä kertaa vein lampaat kiltisti kauraämpärin perässä aitaukseen... Ei viitsi juoksuttaa niitä ylimääräistä ennen varsinaista paimennusta, ne kun on kohtuu liukkaita tapauksia.

 Veljekset

Kasi lampaisiin tutustumassa

Pro on hoitanut lampolassa aamuhommat ja avustanut paalin laittamisen kanssa. Jaketti pääsi tänään hommiin, kun kerinnän aikana lambit pääsivät lampolasta livahtamaan talviaitaukseen. Enpä olisi saanut takaisin sisään ilman Jakea...

Tapahtui sitä Pääsiäisenä ikäväkin tapaus, kun JJ hyppäsi nukkuvan Pron päälle ja sai välittömän palautteen asiasta. Seurauksella, että silmäkulma auki ja pitihän siihen 1 tikkikin laittaa. JJ on kyllä ollut tosi reipas poika tuon kuntoon hoitamisessa! Eläinlääkärillä kulkee kuin vanha tekijä ja tosi uteliaasti menee uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Tötterö ei ole haitannut menoa tuon taivaallista. Käytiin parin päivän päästä kontrollikäynnilläkin näyttämässä miten silmäkulma on alkanut parantumaan - oikein hyvin!


JJ:n kanssa odottelemassa operointia


Kotona jo ollaan maailman pienin tötterö päässä

Pro kävi myös fyssarilla, kun viimeksi kisoissa tiputteli rimoja sen verran. No ei siitä mitään kovin ihmeellistä löytynyt, toinen takasisäreisi vain oli vähän jumissa. Katsotaanpa oliko tuolla nyt vaikutusta asiaan.

Nyt on sekä lampaat, että Laki saaneet kesätukan :) Siispä kesä voi tulla!

Ei kommentteja: