perjantai 19. lokakuuta 2012

19.10. Isäntä kävi testaamassa uuden maton Jaken ja Pron kanssa. Jake oli kuulemma ollut ihan mahdoton höyrypää ja saanut vähän kurinpalautusta. Mutta mikä parasta, matto oli toiminut loistavasti koirien osalta, muuten vähän uutuuden liukas oman jalan alle. Jollystakin on nyt tullu sienikoira, ottanut Lakista mallia :)

17.10. Meidän seuran talvitreenipaikkaan saatiin asennettua uusi hienon hieno matto!!! Kyllä kelpaa treenata talvella!



16.10. Otettiin loppuvuodeksi viikkotreenipaikka myös ProCanikselta. Jaken kanssa mentiin. Siitä huomasi nyt niin selvästi, että poju alkoi nostamaan kierroksia jo lämmittelylenkin aikana, kun käännyttiin takaisin hallia kohti... Ja kun kentälle päästiin, niin jopa olikin nupit kaakossa ja kierrosmittari tapissa... Siitähän ei silloin tule yhtään mitään, koska Jake ei vain keskity. Aika vaikea ohjata. Siis mahdoton. Asiaa vähän auttoi se, että lelu ei ollut minulla ollenkaan. Keskittyi selvästi paremmin. Toisella kiekalla oli jo eri meininki ja malttoi vähän keskittyäkin. Saatiin jokunen ihan hyvä pätkä. Pelkäsin pujottelua ja sitten se näkyi ohjauksessani ja sen kautta suorituksessa... Mutta onneksi oli edellisviikon terapiatreenit Pron kanssa alla, niin nyt ei tuntunut miltään, vaikka tapamme mukaan hinkattiin sitä n. 5 esteen pätkiä.

15.10. Viikkotreeneissä. Minna ei ehtinyt tulla koutsaamaan, joten koutsattiin Sarin kanssa toinen toisiamme. Oli tosi kivaa! Tehtiin samantapainen rata, kuin edellisviikon ProCanis-treeneissä. Siinä kun oli niin monta hyvää tekniikka-kohtaa. Menin Pron kanssa ensin, kun se kerta meni sen niin hyvin edelliskerralla. Ja pöh :) Nyt ei mennyt ollenkaan niin hyvin enää! Poju ei kestänytkään enää kepeillä oloa, vaan lähti kesken perääni, enkä pystynyt pakkovalssiakaan tekemään hyppyä layeroiden, kun tuli kesken pois, höh! Alun niisto oli edelleen vaikea, sillä Pro ei käänny niin elastisesta ja sen vuoksi sen pitäisi kääntyä jo ennen hyppyä, eikä hypyn päällä. Treenattiin erityisesti tätä ja laitoin apuriman tielle, että Pron oli pakko kiertää se ennen hyppyä. Se auttoi! Tuota täytyy jatkaa, niin eiköhän se siitä. Treenattiin myös ennakoivaa valssia, sillä siinä on sama juttu - tai siis valsseissa ylipäänsä. Ennakointi piti tehdä todella, todella aikaisin, että Pro kääntyi nätisti hypyllä.

Jaketti-paketti sitten. Niisto meni aivan loistavasti, se kun vääntyy vaikka siivekkeen ympäri koko koira :) Kepit oli taas vähän hankalat, mutta ei suinkaan mahdottomat!!! Jes! Sisäänmenoa tankattiin, mutta kertaakaan ei tullut kesken pois. Ennakoiva valssi on Jakelle vaikea, sillä se taas reagoi ennakointiin niin voimakkaasti ja ehtii kääntyä jo hypyltä pois kokonaan. Vahvistettiin sitä, että hyppy hypätään, vaikka ennakointi tehdäänkin. Alkoi sujumaan jo ihan kohtalaisen hyvin. Prohon verrattuna Jakelle se ennakointi pitää tehdä todella myöhään. Kivat treenit!

Ei kommentteja: