maanantai 15. lokakuuta 2012

Lampaita, sieniä ja agilitya

13.10. Käytiin paimentamassa Kausalassa Hilun opeissa. Aloitettiin paimennuskausi keväällä siellä ja nyt ajattelin, että lopetetaan se myös täällä. Kunnes opin, että siellä voi käydä talvellakin paimentamassa!!! Kun on maneesi kerta. Pro meni ihan hienosti, muutaman kerran ehkä vähän räjäytti pakan, mutta sitten alkoi ihan hienosti toimia. Jakesta olin huolissani etukäteen, kun se viime kerralla alkoi jahtaamaan häntä pystyssä niitä lampaita. Onneksi oltiin just passelin kokoisessa pyöröaitauksessa, jossa pääsi puuttumaan tähän tilanteeseen. Treenattiin myös ihan lauman ympärijuoksua, mikä oli erinomainen asia. Jake pääsi siinä myös vähän purkamaan sitä kauheata energiamääräänsä.

Sitten mentiinkin maneesiin ja vaihdettiin lampaat ankkoihin! Voi kauheeta... Ei olla ikinä ennen ankoilla oltu ja mua pelotti. Ne on niin pieniä ja hauraita. Me ei oikeestaa kukaan ymmärretty niiden päälle mitään, siis minä, Pro eikä Jake... Käveltiin niiden perässä ja silleen, mutta koiratkaan eivät ymmärtäneet edes "oikea"- "vasen" käskyjä - eli että mitä tässä oikein pitäisi lähteä kiertämään. No, ehkä seuraavalla kerralla sitten. Jaken kanssa käytiin vielä kerran lammasaitauksessa ja NYT meni HYVIN!!! Jesh! Ensin se näykki niitä lampaita -hyi, asia mitä inhoan yli kaiken. Sattuikin niin sopivasti, että se lensikin reppana aitaa päin näykätessään lammasta - välitön palaute, hyvä! Toisen kerran vielä meinasi näykätä, mutta minä oli valppaana antamassa palautetta - totteli heti. Saatiin erinomainen flänkki + pieni kuljetus. Tulipa hyvä mieli!!!

Koirat ovat käyneet nyt syksyn aikana ahkerasti sienestämässä isännän kanssa. Jollykin on alkanut kiinnostumaan niistä sienistä...

9.10. Normi viikkotreenit jäi tällä kertaa väliin, mutta Pron kanssa suunnistettiin sitten ProCanikselle Markon oppiin. Voi mitkä terapia-treenit meikäläiselle! Pron kanssa on niin kiva mennä, kun siihen voi luottaa! Enkä muuten muista milloin olisin päässyt 28 esteen rataharjoituksen loppuun asti. Siis Jaken kanssa en ikinä, sen kanssa hinkataan yleensä n. 5-6 estettä... Tuli niin hyvä fiilis kerta kaikkiaan - osaanhan mä, jos se yhteistyö vaan koiran kanssa pelittää. Radalla oli kohtia, joissa pääsi käyttämään vissiin kaikki tekniikoita mitä on! Paitsi takaaleikkausta. Viilattiin sieltä täältä, mutta pääsääntöisesti hyvin meni. NYT olisi sitä positiivista palautetta annettavana vaikka kuinka paljon! Harmi kun ei tällä kertaa kysytty :). Loppua kohden Pro alkoi tiputtelemaan rimoja aika tavalla.

5.-7.10. MM-kisat Tsekeissä. Tihrustettiin netistä aina kun vain kyettiin. Lauantaina piti käydä talkoilemassa epiksissä, mutta onneksi maksit ehti just sitä ennen katsomaan ja illalla lisää. Sunnuntaina pidettiin oikea kisastudia, kun Minna, Maija, SR, Hanna ja Jasmo tulivat kannustamaan suomalaisia. Oli tosi hauskaa! Koiria oli peräti 10 tässä kämpässä :D

3.10. Päivä, jolloin Lakista koulutettiin sienikoira (vahingossa). Eli, se söi yhden kuivatun sienen lattialta... :D Nyt se johdattaa suppilovahveropaikoille. Jes, ei ollut kovin vaikeata!

1.10. Normi viikkotreenit, menin edelleen sekä Jaken, että Pron kanssa. Isäntä parantelee edelleen selkäänsä. Oli oikein kiva harjoitus, sellainen radanpätkä, jossa oli kaikkea. Menin eka Jaken kanssa ja taas mulla meni oma meininki ihan sfääreihin. Kauheata hosumista. No, nyt Jakekin oli sillä viiraus-päällä heti lähdöstä alkaen ja keskittyi välillä haukkumaan vain, vaikka näyttö oli esteelle ihan selvästi päällä (sen hosumisen lomassa josku osui näyttökin päälle...). Luulen, jotta sain sen tuohon tilaan, kun koitin nyt ennen harjoitusta niitä vireen hallinta harjoituksia siinä parkkipaikan puolella. Teen edelleen jotain väärin siinä, sillä vire ei laske, vaan jää sinne jonnekin hyvin korkalle... Rämmittiin rataa eteenpäin ja kepeillä sitten koitettiin "sulkeutumista". Eli Jake kiihtyneessä tilassaan pomppasi pois kesken pujottelun, kun ei malttanut loppuun asti (aloitti kyllä hienosti, jes!), niin painuin välittömästi kyykkyyn ilman mitään kontaktia koiraan ja laskin 10. Sitten vaan nousin muiniksina ylös ja otettiin uudestaan. Uskomatonta, mutta totta - sillä on vaikutusta! Toistettiin vielä kerran tämä ja Jakella todellakin se vire laski normitasolle ja tuli hieno pujottelu. Jes!

Pro meni paljon nätimmin. Niinhän se aina, kun pää pysyy kasassa sillä. Lisäksi minä luotan siihen radalla. Jakeen en - ja se näkyy! Kontakteilla treenattiin sitä, että vain käskyllä pois. Nyt se on ehdollistunut liikkeeseen ja nimenomaan ohjausliikkeeseen. "Hämyliikkeillä" se pysyy ihan hienosti paikallaan, mutta kun menen kuin ohjaisin ihan normaalisti, niin eipä pysykään. Sama pätee Jakeen. Höh ja niiden hämyliikkeiden piti olla just tommosia ohjausmaisia :D eipä näköjään olleet, kun ne noin helposti erottaa.
 
29.9. Pakko laittaa maininta meidän seuran 10 v. bileistä, vaikkei koiria ollutkaan mukana. Oli ihan älyttömän hauskaa! Aivan mahtavaa, kun seura on täynnä hyviä tyyppejä, joiden kanssa juttu luistaa ilman noita nelijalkaisiakin. Mä niin viihdyn! Ja toistetaan mitä tuli aamuyöstä baarissa mongerrettua, kun vuoron perään tarjottiin shotteja ja pidettiin puheita (ihan loistoidea! :), "Takut on ihan v*tun paras seura!" ja nyt voi lisätä vielä perään, että "aamen".

28.9. Jake ja Pro olivat hierottavina Jepun osaavissa käsissä. Jake oli tapansa mukaan aika kireänä, tosin kuulemma lihakset avautuivat nopeammin, kuin aikaisempina kertoina. Epäilen, jotta tuo Back on Track-loimi on auttanut asiaa. Saatiin se Prolta, kun se vaihtoi kokoa pienempään. Loimi oli selässä edellisten treenien jälkeen. Prolla oli ekaa kertaa vähän jumia, toisen etutassun ojentaja oli jäykkä. Muuten harvinaisen erinomaisessa kunnossa oleva agility-koira.

Ei kommentteja: