maanantai 2. syyskuuta 2013

Salaisia treenejä ja fiilistelyä Laukaassa

29.8.-1.9. Mentiin Laukaaseen kisoihin koko viikonlopuksi. Vuokrattiin ihana erämaja, jossa koirat sai huoletta olla irti. Järvikin löytyi vierestä. Perjantai iltana päästiin paikalle ja koirilla kyllä riemu repesi! Melkoinen juoksu ja saikkaus alkoi. Yritin hetken aikaa istuskella rennosti laiturilla järveä ihaillen, mutta koirien edestakainen rallaus sai laiturin hyppimään perin levottomasti, eikä se kyllä kovin rauhallinen nautintohetki ollut :D

 Mökki oli just passeli hirsimökki
 Pihapiiri oli iso ja siitä pääsi suoraan metsälenkkipoluille
 Laiturilla sentään hetken sai nautiskella ihanasta näkymästä...
...ja Jaketti-sorsa polskuttelusta

 Tupaan olisi mahtunut enempikin koiria!

Lauantaina sitten isäntä oli Pron kanssa kisailemassa. Ihan hyviä ratoja nuo tekivät, vaikka tulostaso ei niin kummoinen ollutkaan. Pro itse asiassa tiputteli rimoja ärsyttävästi, mitä se ei normaalisti ihan tuolla tavalla tee. Meikä juorusi tuttujen kanssa, nautiskeli puffan antimista ja tietysti lenkitin koiria vähän väliä.

Jolly fiilistelemässä tutuissa treeniympäristöissä


Sunnuntaina sitten starttasin Jaken kanssa. Tulostaso ei myöskään meillä ollut kummonen (itse asiassa se puuttui kokonaan :D eli tripla-hylky), mutta ihan hyviä pätkiä sinne tuli. Ekalla radalla Jaket jotenkin tömäytti puomin ylösnousulla ja tuli sen niin varovasti, että oli pakko siinä kesken radan konsultoida tuomaria, että kävikö siinä pahasti. No ei, Jake vaan luuli sitä vissiin keinuksi ja koitti painaa sitä maahan. Jatkoin sitten rataa puomilta, mutta hetipä siitä hylky sitten napsahti. Loppurata meni oikeinkin hyvin. Toka rata oli mahdotonta sähellystä. Siinä vissiin ainoa hyvä asia oli A:n kontakti :D. Viimeisellä radalla sitten meikä räpelsi. Eli yhtäkkiä vaan edessä oli este, jota en ehtinyt väistää ja näin kellahdin siivekkeen kanssa tantereeseen. Oli hassu tunne, kun en ole ennen kisoissa kaatunut. Vähän aikaa oli ihan hukassa, että mitäs nyt pitäisi tehdä... Jatkettiin sitten loppuun. Jake kyllä meni lopun oikein, mutta lähes kaikki rimat tulivat alas. Se vähän kiehahti, kun aloin makoilemaan kesken radan... Kuitenkin jäi oikein kiva fiilis! 

Ja Lumiaan tuli taas uusi kuva-ominaisuus, jota piti tietty testata. Koekaniineina tässä Pirjo ja Dingo.

Luman Motion shot, joka blurraa muun ympäristön ja korostaa näin liikettä

 Jollyn selkä kipeytyi vissiin siitä kiivaasta juoksentelusta mökillä heti ekana iltana. Saattoi myös tapahtua tietysti jokin yhteentörmäys, jota en huomannut. Reppana sai särkylääkettä kotiin päästyä ja back-on-track loimi sillä oli niskassa koko viikonlopun. Täytyy varata akupunktio taas.

27.8. Viikkotreeneissä. Matka sinne oli haasteellinen, sillä lämmittelylenkiltä tullessa autolla metsäautotiellä rengas puhkesi. Siinä sitä sitten äherrettiin vararengasta paikalleen hyvä tovi. Onnistuttiin kyllä ja päästiin, kuin päästiinkin treenikentälle, vaikka vähän myöhässä. Sielläpä laitoinkin sitten Emilian puikkoihin Jakea ohjaamaan. Pirkko-Inkeri kun parantelee jalkaansa, eikä Emilia malta olla pois treenipaikalta kuitenkaan :). Voi että sitä oli mukava seurata! Emilia teki hienosti Jaken kanssa ja hymy loisti treenaamisen ajan. Olipa mukavaa!

26.8. Kävin Jaken kanssa salaa treenaamassa Takkulassa. Siellä olikin jo valmiina ihan hyvä harjoitusrata, jossa sai monenlaista kuviota tehtyä. Treenasin erityisesti sitä yhteyden pitämistä koiraan joka kohdassa. Sillain tuli tehtyä ohjausliikkeet kunnolla loppuun asti. Se meni oikein hyvin ja oli oikein kiva tunne. Meillähän oli yhteinen sävel! Saatiin jopa takaaleikkaus hienosti tehtyä. Oltiin molemmat oikein onnellisia. Aion käydä jatkossakin salaa treenaamassa!

24.8. Stenbergin Heinin agility-koulutuksessa. Oli oikein mukava koulutus ja treeniratana kevyt 39 esteen rata. Suunnittelinkin etukäteen, että keskityn ekana pätkään 1-10 ja sitten 10-20. No, loppujen lopuksi hinkattiin ihan koko ajan sitä 1-10 pätkää... Siinä oli meille oikein haastava kohta, johon sisältyi todella nopeana ketjuna persjättö, valssi, vekki. Ne piti tehdä niin nopeassa tahdissa, että meikäläinen oli ihan hukassa. Koitin oikein kovasti pitää sitä "linjaa auki" Jakeen, että en "löisi luuria korvaan" sille. Mutta tuntui, että mulla meni koko puhelin hukkaan :) Se persjättö jotenkin teki sen. Mä vaan hukkasin koiran, vaikka miten koitin olla skarppina. Otettiin 3ssa erässä, sillä aika kuuma keli oli. Mua sitten loppujen lopuksi vaan nolotti treenata. Päätin samalla, että nyt menen ihan itsekseni salaa treenailemaan Jaketin kanssa.

Ei kommentteja: